dinsdag 20 oktober 2009

Autoresponder

Een autoresponder is een programma of script dat op een mailserver zorgt voor het automatisch beantwoorden van binnenkomende e-mail met een van tevoren opgestelde tekst. De tekst kan bijvoorbeeld zijn "Ik ben op vakantie en kan uw mail nu niet beantwoorden".

Autoresponders worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt door marketeers voor de promotie van hun producten. Ze noemen dit ook wel, marketing op de automatische piloot omdat de adverteerder, van te voren een aantal emails kan inplannen, welke op vooraf ingestelde datums verstuurd zullen worden.

Logischerwijs, scheelt dit een hoop tijd en werk en de marketeer is er van gegarandeerd dat zijn aanbiedingen bezorgd worden bij de leden van zijn mailinglist.

Een autoresponder is puur bedoeld om vooraf ingestelde berichten te versturen en dient niet gebruikt te worden als bevestigings email. Ik bedoel hiermee dat indien je jezelf aanmeld bij een bedrijf, mailinglist of een forum, dan ontvang je meestal een bevestiging terug van je inschrijving.

Jouw autoresponder stuurt vervolgens weer een mail terug en ga zo maar door.
De cirkel is compleet en er komt geen eind aan. De kans is zeer groot aanwezig dat je vervolgens aangemerkt word als spammer en je word verwijderd en geblokt.

De meeste autoresponders zijn zeer eenvoudig in te stellen en makkelijk in gebruik.

Enkele voorbeelden zijn enormail en your mailinglistprovider.

Geen opmerkingen: