maandag 19 oktober 2009

De kracht van een Blog

Bloggen is hot, bloggen is populair en bloggen is makkelijk.

Bloggen is eigenlijk een soort van nieuwsbrief waarin je vertelt over een gebeurtenis of een onderwerp waar je veel vanaf weet.

Tevens is het erg makkelijk om via een druk op de knop iedereen te laten weten wat voor nieuws je te vertellen hebt of indien je een wijziging hebt doorgevoerd.

Wat veel mensen niet weten of begrijpen is dat een blog ook een krachtig wapen is om je bedrijf te promoten. Er zijn zelfs bedrijven en particulieren die geld verdienen door puur en alleen maar te bloggen.

Met een goed blog kan je:
  1. Grote groepen verkeer naar je website krijgen.
  2. Meer producten verkopen.
  3. Een aanvullend inkomen genereren door extra advertentiemogelijkheden.
  4. Een extra service bieden aan je klanten door het vermelden van informatie of dieper ingaan op veelgestelde vragen.
  5. Klanten kunnen reageren op een artikel, meningen geven of vragen stellen.

Blogs zijn vaak een stuk informeler dan een website en je kan dus een luchtige toon aan je content geven. Voordeel is dat mensen meteen zullen weten dat er een werkelijk persoon achter het blog zit en zullen zich sneller met de inhoud kunnen identificeren.

Conclusie:

Een blog starten is 5 minuten werk. Er vervolgens voor zorgen dat het een interactief marketing tool word is een ander verhaal. De mogelijkheden zijn heel groot maar zoals alles, heb je een goede kans van slagen indien je toewijding, geduld en unieke inhoud hebt.

Laatste tip! Update regelmatig je blog zodat je lezers terug blijven komen.

Geen opmerkingen: